Το Paneer kali Mirch μπορεί να μην είναι η παραγγελία σας στο εστιατόριο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο νόστιμα πανέρ κάρυ εκεί έξω. Διαθέτοντας ένα πολυτελές, κρεμώδες σάλτσα, οι γεύσεις αυτού του πιάτου είναι ήπιες αλλά και νόστιμες. Αυτή είναι μια συνταγή που θα αρέσει τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά!
Εμπνευσμένο από μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές σε αυτό το blog, το κοτόπουλο kali mirch, η έκδοση paneer, είναι τέλειο για όλους τους χορτοφάγους φίλους μου. Γιατί ειλικρινά, αυτό το κάρυ είναι τόσο νόστιμο, που κανείς δεν πρέπει να χάσει!
"Το Paneer kalimirch είναι τέλειο για τις μέρες που η έντονη λαχτάρα για paneer χτυπάει, αλλά οι συνήθεις ύποπτοι όπως το βούτυρο paneer masala, το shahi paneer ή το lababdar μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται λίγο μονότονα. Αυτό το κάρυ paneer διαθέτει μια πολυτελή λευκή σάλτσα που είναι μεταξένια απαλή και κρεμώδης, αλλά δεν Δεν χρησιμοποιούμε ένα κουβά κρέμα. Αντίθετα, φτιάχνουμε τη σάλτσα χρησιμοποιώντας κάσιους, που κρατά τα πράγματα κρεμώδη, αλλά εκπληκτικά ελαφριά. Η γεύση αυτού του κάρυ δεν είναι πικάντικη, αλλά το πιπέρι εξακολουθεί να δίνει λίγη θερμότητα. Πιστέψτε με, αυτό είναι αληθινή γεύση βόμβα!"
- Μια λευκή σάλτσα φιλική για αρχάριους που συνδυάζεται πολύ εύκολα
- Παρόλο που είναι φτιαγμένο σε λευκό σάλτσα, αυτό το πιάτο είναι αρκετά ελαφρύ στο στομάχι
- Ανακουφίζει άμεσα ένα βαρετό γεύμα της εβδομάδας και το μετατρέπει σε κάτι ξεχωριστό
υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε paneer kali mirch
σπιτικό πάνερ
Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε εξαιρετικά μαλακό πάνελ, όπως αυτό που παίρνετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο, είναι να το φτιάξετε φρέσκο στο σπίτι. Αλλά μην το αφήσετε αυτό να σας εκφοβίσει γιατί η κατασκευή πανί στο σπίτι είναι πολύ απλή. Απαιτεί μόνο 2 υλικά και είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. Εδώ είναι η απλή συνταγή μου για το πώς να φτιάξετε το καλύτερο σπιτικό πανί!
πώς να φτιάξετε το καλύτερο paneer kali mirch
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γκι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε φέτες, τις σκελίδες σκόρδου και το τζίντζερ μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ροζ. Προσοχή να μην ροδίσουν.2. Μεταφέρετε σε ένα βάζο του μίξερ και αφήστε το να κρυώσει.
3. Τρίψτε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα μουλιασμένα κάσιους σε μια λεία πάστα.
4. Χτυπάμε σε ένα μπολ το κρεμασμένο τυρόπηγμα ή το ελληνικό γιαούρτι, το ψητό kasuri methi με πιπέρι. Ρίξτε τα κομμάτια paneer και μαρινάρετε για 10 λεπτά.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι ή το γκι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια paneer. Τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε τα κομμάτια του πάνερ και κρατήστε στην άκρη.
6. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το γκι. Προσθέστε το κάρδαμο, το γαρύφαλλο και το φύλλο δάφνης. Προσθέστε την πάστα κρεμμυδιού και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το λάδι να αρχίσει να φεύγει από τα πλαϊνά.
7. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ελληνικό γιαούρτι ή κρεμασμένο τυρόπηγμα, αλάτι, garam masala και ψητό kasuri methi. Χτυπήστε το στο μείγμα. Ανάβουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σιγοβράστε αυτό για 5 λεπτά.
8. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πράσινα τσίλι και κρέμα στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά.
9. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται για να ρυθμίσετε τη συνοχή.
10. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
11. Προσθέστε το garam masala και ανακατέψτε.
12. Προσθέστε το πάνερ στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλα δύο λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό. Απολαύστε το Paneer Kali Mirch σας!
κορυφαίες συμβουλές για να φτιάξετε το καλύτερο paneer kali mirch
- Για την καλύτερη γεύση και άρωμα, χρησιμοποιήστε κόκκους πιπεριού που δεν είναι περισσότερο από ένα έτος και αλέστε τους φρέσκους χρησιμοποιώντας ένα μύλο πιπεριάς ή γουδοχέρι.
- Εάν χρησιμοποιείτε πάνερ που αγοράσατε από το κατάστημα, θα συνιστούσα να μουλιάζετε τους κύβους του πάνερ σε ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η επένδυση σας θα παραμείνει μαλακή μέχρι το τέλος.
- Μαρινάρετε το πάνερ για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το ψήσετε. Αυτό θα επιτρέψει στο paneer να απορροφήσει τις γεύσεις και να κάνει το πιάτο που προκύπτει εξαιρετικά νόστιμο.
- Χρησιμοποιήστε παχύρρευστο, πλήρες γιαούρτι ή ελληνικό γιαούρτι για αυτό το paneer kali mirch, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πήξει τυρόπηγμα από αποβουτυρωμένο γάλα όταν προστεθεί στο τηγάνι.
- Η σάλτσα μπορεί να γίνει μια ή δύο μέρες νωρίτερα και να μπει στο ψυγείο. Όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, προσθέστε το πανί, περιχύστε λίγη κρέμα και είστε έτοιμοι!
συχνές ερωτήσεις
Μπορώ να κάνω αυτή τη συνταγή vegan;
Απολύτως! Για να κάνετε αυτό το paneer kali mirch vegan, αντικαταστήστε το paneer με tofu και γιαούρτι είτε με κρέμα καρύδας είτε με οποιοδήποτε μη αρωματισμένο γάλα φυτικής προέλευσης.
Μπορώ να το κάνω αυτό μπροστά;
Ναι, μπορείτε να φτιάξετε εντελώς τη σάλτσα και να προσθέσετε paneer και κρέμα λίγο πριν το σερβίρετε. Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τη σάλτσα στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Μπορεί αυτή η συνταγή να παγώσει;
Ναι, το paneer kali mirch είναι εξαιρετικά φιλικό στον καταψύκτη και μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα για έως και 3 μήνες. Και πάλι, φτιάξτε μια παρτίδα από τη σάλτσα (μην προσθέσετε πάνερ ή κρέμα), κρυώστε την εντελώς, μεταφέρετε σε σακούλες με φερμουάρ ή δοχεία φιλικά προς την κατάψυξη και αποθηκεύστε την. Όποτε είστε έτοιμοι να το φάτε, αφήστε τη σάλτσα να ξεπαγώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα, προσθέστε πανέερ, ξαναζεσταίνετε και σερβίρετε ζεστή.
Μόλις δοκιμάσετε αυτό το paneer kali mirch, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει τακτικό μέρος της εναλλαγής του δείπνου σας. Μου αρέσει να το σερβίρω με λίγο βούτυρο σκόρδο ναάν όταν το φτιάχνω για καλεσμένους ή τα Σαββατοκύριακα. Αλλά μου αρέσει επίσης η ανακουφιστική γεύση του με κανονικό ρότι και ρύζι στον ατμό.
paneer kali mirch | μαύρο πιπέρι
Reviewed by Fresh Dinner Ideas
on
November 21, 2023
Rating:
No comments: